Om festivalen

PADLEFESTIVALEN HOLDES HVERT ÅR I SLUTTEN AV MAI. vi avholder festivalen på Langøy Kystkultursenter. Njord AS startet i 1998, og “Njord Sea Kayak Symposium” ble til etter at Eivind Nordeide med venner var på flere besøk hos Nigel Dennis i Anglesey. Der så de hva havpadling og havpadlefestival egentlig handler om, og dette initiativet er således en viktig årsak til at havpadlig har blitt slik vi ser det i dag! NPF sine kurs i våttkortstigen er selve stammen på padlefestivalen, men vi har også en rekke workshops, turer, dagsaktiviteter og kurs fra BCU, nå British Canoeing. For hvert år som har gått har vi prøvd å gjøre festivalen bedre og bedre. Målet vårt er først og fremst å skape padleglede i trygge rammer. Det gjør vi ved å tilby et aktivitetsprogram hvor alle finner noe de kan lære, fra nybegynner til erfaren, alt dette i en sosial og hyggelig atmosfære. Vi kan heller ikke legge skjul på at vi har en unik kyst å leke oss i!

I år håper vi at enda flere kajakkentusiaster og ferske kajakkpadlere finner veien til Langøy. For å få festivalen i havn er vi helt avhengig av frivillige og instruktører. De siste årene har vi hatt rundt 20 instruktører i sving denne helgen for at deltakerne skal kunne velge i et bredt program med kvalitet.

Den sosiale rammen rundt arrangementet er viktig. Rundt lunsjtider samles vi på Urtemakeriet for å nyte herlige bakevarer samt høre på foredrag/delta på workshop. Når kvelden kommer samles vi rundt grillene på kystkultursenteret og nyter en bedre middag.

Comments are closed.