Kurs

 

NPF GRUNNKURS ENKEL (lørdag/søndag kl 0930 – 1730)
Grunnsteinen i en hver padlers kunnskapsprogram, og her tar vi for oss padleteknikk, redningsteknikk og vi legger grunnlaget for en lang og fantastisk karierre som havkajakkpadler! Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken. Passer for deg som er ny innen padling eller har padlet en stund og ønsker å lære om grunnleggende teknikk og sikkerhet. Les mer om kurset HER

NPF TEKNIKKURS MIDDELS til KREVENDE (lørdag og søndag kl 0930 – 1730)
Bygger på Grunnkurs, og du må ha deltatt på Grunnkurs. Her skal du lære mer om teknikk. Med fokus på det tekniske går vi gjennom nye redningsteknikker og massevis av gode øvelser og nyttige teknikker. Deltakeren får en grundig gjennomgang av grenens tekniske ferdigheter, både med hensyn til teknikk og sikkerhet. Etter endt kurs kan deltakeren utføre god teknikk i rolige omgivelser. Les mer om kurset HER. Deltagere på teknikkurset anbefales å melde seg på rullekurs på fredagen da det ofte blir lite tid til rulle på dette kurset. Eller ta Padling i alle fartøy hvis du heller vil utvikle dine generelle padleferdigheter.

NPF AKTIVITETSLEDERKURS KREVENDE (Fredag, lørdag og søndag. Festivalpasskategori 2: 6 dager)
Bygger på Teknikkurs, og du må ha tatt teknikkurs. Dette er første instruktørnivå i NPF. Det forventes at du innehar det tekniske ferdighetsnivået. Og skal lære om lederskap og undervisningsmetodikk. I løpet av kurset må du også kunne vise at du kan lede og undervise. Etter endt aktivitetslederkurs kan utøveren planlegge og gjennomføre introduksjons- og grunnkurs, samt klubbturer i kjent og skjermet farvann. Les mer om kurset HER. Deltagere på aktivitetslederkuset har festivalpass for hele festivalen (kategori 2). Det anbefales derfor å delta på God Tur navigasjon samt Lederskap i padling og coaching som går tidligere i festivaluken.

BCU 3* TRAINING OG ASSESSMENT KREVENDE (Fredag, lørdag og søndag kl 0930 – 1730. Festivalpasskategori 2: 6 dager)
Dette er et 3-dagers kurs i egenferdigheter, og vi jobber med både teknikk og taktikk, men også med fysiologi og mentale ferdigheter. Målet er å gjøre deltakeren i stand til å være et nyttig og kompetent medlem av en gruppe i 3*forhold. Se her for mer info om dette kurset, og om det som kreves av dokumentasjon hvis du vil ta ekasmen/assesment på dag to. NB: kun 6 plasser. Deltagere på 3* har  festivalpass for hele festivalen (kategori 2). Det anbefales derfor å delta på God Tur navigasjon samt teknikk og rulletrening som går tidligere i  festivaluken.

BCU 4* LEADERSHIP TRAINING AND COASTAL NAVIGATION EKSPERT (Fredag, lørdag og søndag. Festivalpasskategori 2: 6 dager)
Dette er kurset for deg som har erfaring og tekniske ferdigheter innen havkajakk og som ønsker å bli leder. Kurset fokuserer på lederskap og gruppekontroll i 4* forhold. Det arrangeres ikke eksamen under festivalen. Fredagen gjennomføres det obligatoriske Coastal Navigation kurset som alle må ha dersom man skal ta eksamen på et seinere tidspunkt. Deltagere på 4* har festivalpass for hele festivalen (kategori 2). Det anbefales derfor å delta på God Tur navigasjon samt Lederskap i padling og coaching som går tidligere i festivaluken.

FØRSTEHJELP FOR KAJAKKPADLERE ENKEL til MIDDELS (Tirsdag og onsdag kl 09:00 – 17:00)
Kursleder Lars Fossedal fra Luftambulansen. Kurset er rettet mot situasjoner og tilstander som er relevante i forhold til padling, og har en fin miks mellom teori og praksis. Sånn sett er dette kurset mer relevant for oss enn et generelt førstehjelpskurs. Alle som ferdes i kajakk og som ønsker å lære mer om førstehjelp oppfordres til å delta på dette kurset,  men spesielt oppfordres turledere og instruktører som har ansvar for grupper på vannet. Kurset koster 1500,- i tillegg. Kurset har blitt akseptert av BCU hittil, vi gir ingen garanti for at det gjelder for i framtiden. Kursbevis utstedes etter bestått kurs

GOD TUR NAVIGASJON ENKEL til MIDDELS(Torsdag kl 09:00 – 17:00)
Det blir fokus på teori og praktisk navigasjon. Det brukes båt eller kajakk. Tema som gjennomgås:
– Navigasjonsutstyr, kartlesing, kompass, symboler.
– Planlegging, praktisk navigasjon.
– Nattnavigasjon teori: Fyrkarakteristikker, sektorer
– Praktisk navigasjon.

 

Comments are closed.