Workshops og heldagsaktiviteter

PADLING MED ALLE TYPER FARTØY (Fredag kl 13:00 – 17:00) ENKEL
Denne workshopen er satt opp i løypen til de som skal ta Grunnkurs eller Teknikkurs, men passer også for alle som vil lære mer om padling generelt. Temaet er hvordan padling i ulike fartøy forsterker ferdighetene til alle padlere. Vi skal padle kano, sit-on-top, SUP, Elvekajakk, polokajakk, havkajakk og kanskje flere. Her kommer alle til å få aha-opplevelser, og vi vil finne fellestrekk vi får bruk for i all padling.

 

TEKNIKK WORKSHOP, Body – Boat – Blade (Torsdag kl 18:00 – 21:00) ENKEL til MIDDELS
I denne økten jobber vi med tekniske element som fremdriftstak, ulike styre- og støttetak. Økten passer for deg som har tatt grunnkurs eller som har tatt teknikkurs, men ønsker en oppfriskning av teknikken og ferdighetene. Du vil få tilbakemelding på din teknikk underveis og hva du må jobbe videre med.

 

DEMOPADLING ENKEL
God Tur og Platou Sport har kajakker til demopadling under festivalen.

 

RULLEKURS/TRENING (Fredag kl 12:00 – 16:00) ENKEL til MIDDELS
Lære deg eksimorulle? Enten du er helt ny eller har kommet i gang, men mangler det siste som skal til, så er dette workshopen for deg. Erfaren coach veileder deg gjennom teknikken og gir deg spesifikke arbeidsoppgaver å jobbe med. Denne workshopen anbefales for deg som har meldt deg på NPF teknikkurs da det ikke blir gjennomgått rulleinstruksjon under kurset.

 

GRØNLANDSPADLING OG TEKNIKK med Marc Martin (Torsdag kl 10:00 – 16:00) ENKEL
Er du interessert i grønlandspadling eller bare nysgjerrig på hva det er? Da er dette en fin workshop for deg. Marc er tidligere verdensmester og coacher deg gjennom ulike teknikker.

 

LEDERSKAP I PADLING (Torsdag kl 18:00 – 21:00) MIDDELS
Denne workshopen er satt opp i løypen til de som skal ta Aktivitetslederkurs, men passer også godt for de som allerede har tatt Videregående eller Veilederkurs og som vil lære mer om praktisk lederskap på vannet. Vi jobber med situasjonsbestemt lederskap og metoder og verktøy for å lede grupper effektivt på vannet under ulike forhold.

 

UNDERVISNINGSMETODER (Onsdag kl 17:00 – 21:00) MIDDELS
Denne workshopen er satt opp i løypen til de som skal ta Aktivitetslederkurs, men passer også godt for de som allerede har tatt Videregående eller Veilederkurs og som vil lære mer om praktiske undervisningsmetoder. Vi jobber med hele spekteret av undervisningsmetoder, og hvordan vi kan tilpasse undervisningen til ulike læringstyper og ulike situasjoner.

 

BROTTPADLING ALLE NIVÅ / NIVÅ 1 OG 2 (ROCKHOPPING) (Fredag, lørdag og søndag) KREVENDE og EKSPERT
Har du lyst til å lukte litt på bølgene og padle langs land i trange forhold? Her øver vi på praktisk manøvrering med fokus på kanting og styretak for å kunne padle kontrollert i litt rufsete forhold. Her vil alle få prøvd seg litt, og alle vil lære masse! Det er her vi ser de største smilene! Vi deler deltagerne inn i grupper etter nivå. Nivå 1 passer for alle som har padlet litt, og som tåler å velte innimellom. Nivå 2 er for de som har gode tekniske og taktiske ferdigheter i trange situasjoner og en noenlunde trygg rulle.

 

PADLING I BEVEGELIG VANN (Søndag kl 10:00 – 16:00) MIDDELS
I enkle tidevannstrømmer sør av Langøy gir God Tur deg en smakebit på hva det innebærer å padle og manøvrere i strømmende vann. Deltakerne får øve seg i å traversere mot strømmen (ferging), komme seg inn og ut av bakevjer, kante kajakken mm.

 

4 STAR PERSONLIGE FERDIGHETER, UOFFISIELL TRENING (Tirsdag 10:00 – 16:00) KREVENDE og EKSPERT
Denne workshopen er satt opp i løypen til de som skal ta offisiell 4 Star Training, og vi går gjennom den delen av kursplanen som handler om personlige ferdigheter som redninger, landinger, rulle, tauinger osv. (navigasjon og lederskap blir tatt i den offisielle treningen). Her vil du få målt ferdighetene dine opp mot kursplanen og standarden i 4 Star. Du vil få veiledning underveis, og en personlig treningsplan fram mot treningskurset.

 

GOD TUR NAVIGASJON (Torsdag kl 09:00 – 17:00) ENKEL til MIDDELS
Denne workshopen er satt opp i løypen til de som skal ta Aktivitetslederkurs, men passer også godt for de som allerede har tatt Videregående eller Veilederkurs og som vil lære mer om praktisk navigasjon i en kajakk. Det blir fokus på teori og praktisk navigasjon. Tema som gjennomgås:
– Navigasjonsutstyr, kartlesing, kompass, symboler.
– Planlegging, praktisk navigasjon.
– Nattnavigasjon teori: Fyrkarakteristikker, sektorer
– Praktisk navigasjon.

 

OPEN OCEAN SEAKAYAKING – avansert (Lørdag kl 10:00 – 16:00) KREVENDE til EKSPERT
Dette er aktiviteten for deg som har en noenlunde trygg rulle og liker smaken av saltvann… Her skal vi ut å prøve oss i brottsonen og prøve å finne de høyeste bølgene! Passer for deg som har en stødig rulle og liker fart og spenning.

 

PADLETURER I NÆROMRÅDET (medium distanse) (Lørdag og søndag kl 10:00 – 16:00) ENKEL til MIDDELS
Alle nivåer. Området rundt Langøy består av en fantastisk skjærgård. Hvorfor ikke bli med på en tur hvor vi senker tempo og ser oss rundt? Turleder velger turmål etter forholdene og gruppe.


EKSPEDISJONSPLANLEGGING  (søndag kl 10:00 – 16:00) ENKEL til MIDDELS
 Dette er en workshop som passer for deg som planlegger en langtur/ekspedisjon i kajakk eller er nysgjerrig på hva det vil innebære av utstyr og kompetanse. Camilla ianke har ledet flere padleekspedisjoner på Grønland gjennom “Northern Exposure” og vil bruke sin erfaring til å vise og fortelle om ekspedisjonsplanlegging. Tema som tas opp:
– Risikovurdering og turplanlegging- Ernæring
– Bekledning
– Pakking av kajakk
– Sikkerhetsutstyr
– Tips og triks

FOTOWORKSHOP  (l;rdag kl 10:00 – 16:00) ENKEL til MIDDELS

“har du lyst å fotografere mer på tur? Ta bedre bilder? Og kanskje lære litt om justering av bildene?
Da er Photoworkshop tingen for deg, vi har som mål å hjelpe hverandre til å ta gode bilder, både av landskap og situasjoner. Workshoppen har en på land del, en på vann del og en del der vi redigerer og ser på justeringer av bilder. Kyrre Flotve har lang erfaring med fotografering av kajakk fra kajakk og er instruktør på denne workshopen. Du kan stille med det fotoutstyret du har, men husk at deler av workshoppen går ut på å ta bilder fra kajakk. Det betyr at enten må du ikke være redd for kameraet ditt eller så bør du ha utstyr som tåler vann. Det vil være en relativt grundig gjennomgang av fotoutstyr i forkant, for å se på fordeler og ulemper med forskjellige typer. Kanskje er dette også den ultimate kjøpshjelp for kajakkpadlere?”

Comments are closed.